Jag är förkyld så till middag blir det soppa, riktigt längtar efter rykande varm soppa med ingefära, vitlök och chili. Åt upp det sista av jordgubbssoygurten till frukost och den kan jag verkligen rekommendera - supergod! En kompis som smakat den med blåbär säger att även den smakar mumma så jag törs nog rekommendera den också. De veganska dillchipsen (Lantchips) tyckte jag var sådär, de var tokknapriga så gillar man det är chipsen att rekommendera, men jag föredrar lagom krispighet och tyckte mest bara jag fick tugga och tugga... Sen smakar de inte lika mycket som "vanliga" dillchips men avsaknad av glutamat är kanske en bidragande orsak till det, och glutamat är ju ett djävulskap som jag är tacksam om de inte tillsätter. Ett annat snacks som förtärdes i fjällen var rostade bondbönor från Australian Company, jättegoda! Det står lättsaltade på påsen men de smakar lite av lök/vitlök som är tillsatt. Jag måste medge att det var tråkigt att inte pimpla i fjällen. Alltså inte så att jag saknade själva sysslan för det kändes bra att låta bli den grymheten, men både mamma, syrran och M pimplade glatt och då kändes det lite trist att vara utanför gemenskapen eller vad man ska säga. Nästa gång ska jag nog också gå ut på isen och sätta mig och läsa en bok eller sola om det är väder, göra något i alla fall så att man är med utan att delta. Eller åka en tur på skidor runt sjön som min faster gjorde, sympatiskt av henne. På lördag ska jag, V och L göra sushi! Ska bli så himla trevligt, har även kollat upp att det finns sake på systemet som vi kanske köper, undrar just hur det smakar? Och lördagen därpå ska Djurens Rätt dela ut djurvänliga påskrecept på stan, funderar på att vara med om jag hinner, på kvällen ska vi nämligen till Övik och fira M:s lillebror som fyller år och dessutom tagit examen. Skulle vara kul att hinna vara med och dela ut recept, och göra något mer konkret - dessutom tillsammans med andra. Likasinnade råder det ju tyvärr lite brist på i min omgivning annars. Idag har jag påbörjat en ny veganvecka, efter fjällvistelsen där både ko-ost och kogrädde tyvärr intogs. Är så roligt att planera veckans måltider, känns bra i själen på nåt vis. Undrar just om det i framtiden ligger ett datum som kommer bli min vegan-födelsedag? Jag hoppas då det. Nånstans inuti har jag ändå velat det i cirka nio år nu. Kanske min 28e födelsedag är en dag att sikta på? |
torsdag 26 mars 2009
Future vegan birthday
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Alla soygurtar jag smakat har varit en fröjd för smaklökarna :) Lycka till om du provar vego-födelsedag, genomförde själv min första helveganska födelsedag för ett par veckor sedan. Jag provade att mala mandel, blanda med banan och sojagrädde på ena lagret, och hallon med sojagrädde på det andra. Supersmaskigt faktiskt! Bara att prova sig fram lite :)
Skicka en kommentar